Ewa Górzna ja Katarzyna Miron: Encounter

TEOS: Ewa Górzna ja Katarzyna Miron – Encounter

Kenen luonto?

2​016 | kesto 10​:24

Encounter on lyhytelokuva, joka tarkastelee ihmisen halua lähestyä ja ymmärtää luonnossa elävää eläintä. Se kuvaa epätavallista tilannetta, jossa eläin on tarkkailija ja ihminen tarkkailun kohde.​

Tietoa taiteilijoista

Ewa Górzna on puolalainen taiteilija, joka on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 2007 lähtien. Hän on valmistunut puolalaisesta Nicolaus Copernicus -yliopistosta vuonna 2006 ja Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden koulutusohjelmasta vuonna 2012. Hänen videoteoksiaan ja installaatioitaan on esitetty ja palkittu useissa näyttelyissä ja kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.

Katarzyna Miron on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Torunin Kopernikus-yliopistosta Puolasta sekä Helsingin Kuvataideakatemiasta. Miron työskentelee erilaisten tekniikoiden parissa: niin animaation, fiktion, dokumentaarisen kuin performanssivideonkin, mikä johtaa erilaisiin ilmaisuväyliin. Hänen teostensa aiheet viittaavat usein ihmisten, luonnon ja kulttuurin välisiin suhteisiin ja niitä pohditaan aistillisuuden, materiaalisuuden ja intiimiyden käsittein.

Avainsanat

dokumentaarisuus, eläimet, elokuvakerronta, katse, luonto, luontosuhde, näkökulma, rooli, ympäristö

Teokseen liittyvät tehtävät

Tehtävä: Encounter – Katse ja roolit
Tehtävä: Encounter – Teoksen kerronta
Tehtävä: Encounter – Kaupunki ja luonto
Tehtävä: Encounter – Eläinkuvat
Tehtävä: Encounter – Ajatuskuplat
Tehtävä: Encounter – Ajatuskartta
Tehtävä: Encounter – Eläinten ja ihmisten välinen suhde
Tehtävä: Encounter – Äänimaisema
Tehtävä: Encounter – Selostus
Tehtävä: Encounter – Suhde luontoon